Ar esate kada susimąstę, kiek pasaulyje yra prikurta blogų ir blogiukų, kurie turi tam tikrą paskirtį? Kas juose rašo ir skelbia savo gyvenimo kasdienes smulkmenas, kas dalinasi informacija viena ar keliomis temomis, o treti turi uždarą savo ratą, todėl prisibelsti iki jų net neįmanoma, nebent parašyti elektroninį laišką ir tikėtis atsakymo.

Taigi, taip, pasaulyje gyva galybė blogų ir tinklaraščių įvairiomis temomis, bet ne visi supranta kai kurių iš jų paskirties, todėl dažnai kimba ant masalo, kurį pateikia vieno ar kito blogo administratoriai. Tas masalas yra informacija, kurios ieško internautai ir tikisi gauti ją kokybišką, bet kaip visada informacija pasirodo tik paviršutiniška ir nekokybiška. Kodėl taip yra?

Blogai gali būti kelių rūšių. Vienas blogas gali būti skirtas tam tikros informacijos pateikimui, pavyzdžiui, blogas, kad ir maisto receptų pasidalinimu su aplinkiniais, kitas blogas gali savyje turėti labai abstrakčios informacijos įvairiomis temomis, o trečiais blogas gali visiškai būti keistas, nes neturi nei registracijos, kalba apie beleką ir neaišku ko tuo siekia.

Universalūs ir visomis temomis blogai yra apie beleką, bet nevertėtų nuvertinti visos juose esančios informacijos, nes kai kuri informacija gali būti patalpinta ne šiaip, bet turint tam tikrą tikslą. Pavyzdžiui, kad ir skaitytojų informavimas ir informacijos perteikimas jam, kita priežastis gali būti, kad paskelbęs straipsnį tikėjosi daugiau dėmesio sau ir rašiniui, o trečiai, gali būti, kad tikisi naudos savo svetainei, nes padarė nukreipimus į ją ir laukia kol pakils tam tikros temos.

Konkrečiomis temomis rašomi ir administruojami blogai yra ir konkrečios informacijos šaltinis, nes tokiuose tinklaraščiuose rašo tik tie, kurie turi tam tikrą kompetenciją vienoje ar kitoje srityje. Todėl tokiuose bloguose patalpinta informacija galima pasitikėti, nors rizika dėl nepatikimumo visada yra. Tad teks perskaityti ir patiems nuspręsti, tinka ji Jums, ar ne.

Kiti blogai gali būti uždari ir patekti į juos galima tik pagal administratorių sprendimą arba išvis patekti neįmanoma. Tokie blogai turi tam tikrą tikslą, kuris visiškai nėra susijęs su skaitytojais ir pateikiamos informacijos kokybės. Straipsniai būna parašyti bet kaip ir bet kokia forma, o pats turinys toks skurdus, kad nesinori net skaityti. Bet atminkite, kad tokie straipsniai ir nėra parašyti pasiskaitymui, jo tikslas yra energetinis, kai energija gaunama iš pačio blogo ir nukreipiama tam tikra kryptimi. Taigi, skaitytojų srauto jiems nereikia, tik energijos.

Taip pat skaitykite:

Štai kodėl, dažnai, ieškant vienokios ar kitokios informacijos internete aptinkate ir nereikšmingos informacijos sau ir nesvarbu, kad kalbama apie tą patį.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos