Labiausiai įsimintini kursiniai ir bakalauro darbai jaunystėje

Eh tas studentiškas gyvenimas, atradimai ir praradimai (tėvų arba savo sunkiai uždirbtų pinigų), o norimo rezultato, per trečius asmenis, taip pasiekti ir nepavyko, įrašė skolą arba išmetė iš univero. Kas gali būti blogiau studentui, jei visas 4-5 metų smagus ir audringas studentiškas gyvenimas  gali subyrėti vos per pusmetį, kai privalu pristatyti mokslinį darbą. O kur buvote ankščiau, kad nespėjote?

Nuo pradžių.

Iš kaimų ir kaimelių, priemiesčių, rajonų ar didmiesčių, tėvų namų išvyksta, „pabėga“ daugybė jaunų žmonių, kurie yra pasiruošę mintimis griebti mokslo jautį už ragų, nors gimnazijose to dar nėra darę 😉

Atvykę į mokslo įstaigas susipažįsta su mokslo kultūra, kai kuriomis įstaigų taisyklėmis ir visu repertuaru, kurį teks praeiti, iškęsti ir pergyventi visų mokslo metų sunkiame kelyje. Referatai ir referatai pirmame kurse tik nepastebimi sunkumų lapeliai, einant to „jaučio ragų“ link. Viduryje bendro mokslo studijų laikotarpyje, kai kam po 2 metu, kitiems šiek tiek daugiau, ateina metas imtis kursinio darbo – įvado į bakalaurinį mokslinį darbą. Štai čia ir pradeda aiškėti, ankščiau sėkmingai rašytų referato aukštų įvertinimų priežastis. O priestys gali būti tik dvi, viena ta, kad referatus rašė kambariokas ar kambariokė, arba juos rašėte patys. Taigi, pirmais metais rašyti moksliniai darbai vėliau gali virsti košmariniais, jei juos rašėte, dėliojote ne Jūs.

Ką daryt, ką daryt, tokiais klausimų pilnais veidais studentai pabunda kitą dieną, po to, kai buvo išdalintos ar paskirstytos temo darbams. Štai čia ir yra pradžia, nes geras ir kokybiškas kursinis gali tapti pradžia darbo, kuris vadinasi ir gąsdina ne visus – bakaluro darbas. Bakalauras nėra kursinis, tačiau, kai kurią kursinio medžiagą išplėtojus tinkamai, pasitarus su darbo vadovu galima labai sėkmingai ir ne sunkiai pasiekti pačio aukščiausio rezultato, apsiginti dešimtukui. Bet iki to laiko reikėtų susikaupti ir neskrajoti bendrabučiais ir naiviomis svajonėmis, kad kas nors parašys už ačiū darbą, jį priduosite paskutinę dieną be vizitų pas vadovą ir sėkmingai užbaigsite savo „kančią“.

Taip pat skaitykite:

Pagrindinė problema ir yra ta, kad kiekvienas darbo vadovas, labai retai kada praleidžia studentą ir jo minčių kratinį, jei jis jį atneša priduoti pridavimo dieną, ankščiau nesilankę konsultacijose. Štai tokiu laikotarpiu pradeda lietis upės ašarų, kurios visiškai neįtakoja darbų vadovų sprendimams, nepraleisti Jūsų darbo recenzento patikrai ir tuo labiau, prie darbo gynimo.

Taigi, būsite linksmi, jei dėl darbų konsultuositės, klausinėsite darbų vadovų. O rezultatai ateis konsultacijų metu, kai būsite nukreipti vadovo, kuris suinteresuotas Jūsų gerų rezultatų gavime.

Daugiau informacijos rasite ČIA.

Tags: ,

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos