Geriausias įvadas į bakalauro darbą yra kursinis

Kursiniai darbai: viskas apie praktinę dalį

Ko gero, net ir tuo atveju, jei dar nesate studentas ir dienas leidžiate mokyklos suole, jau žinote, kad tokie rašto darbai kaip kursiniai darbai yra sudaryti iš daugelio dalių. Taip pat svarbu suprasti, kad kiekvienai iš jų yra taikomi tam tikri reikalavimai,  o taip pat yra ir daug kitų dalykų, kuriuos tiesiog būtina žinoti apie kiekvieną kursinio darbo dalį. Šį kartą plačiau pakalbėsime apie kursinio darbo praktinę dalį.

Neretai yra sakoma, kad teorinė dalis bei praktinė dalis yra kursinio darbo šerdis. Iš tiesų, tam, kad būtų gautos išvados, abi šios dalys yra labai svarbios. Tačiau dar svarbiau tai, kad jos būtų tinkamai paruoštos. Kad tai galėtumėte padaryti, reikia žinoti tam tikrus dalykus.

Visų pirma, trumpai apie šios darbo dalies apimtį bei  paruošimo terminą. Paprastai kursiniai darbai turi praktines dalis, kurių apimtis yra turi būti didesnė nei teorinės dalies. Taigi, jei teorinė tokio darbo dalis paprastai siekia apie 15 – 20 puslapių, tai praktinė darbo dalis turi būti nuo 20 iki 25 puslapių. Kaip matyti, šios darbo dalies apimtis yra didesnė, tad nieko keista,  kodėl jai paruošti yra skiriama daugiau laiko (paprastai apie 10 savaičių).  O ir dažnas studentas teigia, kad  tyrimą atlikti – ne šaltinius analizuoti.

Jei teorinę dalį sudaro įvairių šaltinių analizė, tai praktinė dalis yra skirta tyrimui vykdymui. Priklauso nuo poreikio bei darbo temos, gali būti vykdomi net keli tyrimai. Neretai yra teigiama, kad kuo daugiau tyrimų metodų – tuo aukštesnius balus galima auti kursinį darbą. vis dėlto, ne ką mažiau svarbų vaidmenį vaidina ir išbaigtumas – kartais pasirenkami keli tyrimo būdai, tačiau nuodugnumo trūkumas garantuoja ne tokius optimistinius rezultatus.

Taip pat skaitykite:

Vis dėlto, negalima nepaminėti ir tai, kad paprastai studentai teigia, jog praktinę dalį paruošti yra sudėtingiau  nei teorinę, tie patys studentai negaili nuomonių apie tai, kad būtent praktinę darbo dalį ruošti yra kur kas įdomiau, tai – didesnis iššūkis nei  teorinė darbo dalis. Ir toks studentų požiūris suprantamas – neretai tam, kad būtų galima paruošti praktinę darbo dalį tenka ir vieną kitą įmonę aplankyti, ir su žymiais tam tikros srities atstovais pabendrauti (pavyzdžiui, gauti interviu), ir didelio rato žmonių nuomones sužinoti (pavyzdžiui, kai apklausoje dalyvauja net keli šimtai žmonių). Savaime suprantama, tai yra neįkainojama patirtis kiekviena studentui.

Tags: , , ,

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos