Oro sąlygos įtakoja ir statybų procesų įgyvendinimo laiką

Greitai šylant orams ir pavasariui vis labiau mus įkalbančiam plačiau atverti langines, savo darbo įrankių sandėlius bei saugyklas plačiau atveria ir fiziniai asmenys, kurie turi viziją dėl savo individualaus namo statybų ir yra subrandinę mintį statytis patys.

Žinoma, kad juridiniai vienetai, šiuo atveju statybų bendrovės, nenutraukia savo darbų, susijusių su statybomis net šaltą žiemą, bet net ir jie yra bejėgiai, jei kieme spaudžia šaltukas virš -10. Tada jų darbai vyksta tik patalpose, o išorės statybų darbai yra pristabdomi, kol šiek tiek atšils lauke ir vėl bus galima tęsti lauko statybos darbus.

Suprantama, kad per žiemą, kai daug sninga, daug ir net labai lyja, daugumos individualių stogų dangoms yra atliekamas tam tikras testas. Tų namų, kurių stogai buvo sukloti ir uždengti prieš metus ar kelis, neturi jokių rūpesčių, bet tie, kurie ilgą laiką kentė vandens lašų kapsėjimą į namo vidų ar palėpę, neapsikentę apsisprendžia dengti stogą iš naujo. Vieniems labai patinka čerpiniai stogai, todėl ieškosi sau kur pigiau rasti cerpes pagal norimą atspalvį ir rūšį. Čerpės nėra pigios, todėl kai kurie žmonės, po pasiskaičiavimo pasirenka alternatyvią, tai yra skardinę stogo dangą. Viskas suprantama, nes skardinės stogo dangos kaina leidžia pataupyti tiems, kuriems nėra labai svarbus stogo grožis, nes pirmenybę teikia vidaus interjerui ir kiemui. Dažnai, dėl tų pačių priežasčių, kainos, stogo dengimui būna pasirenkama ir ruloninė stogo danga. Ruloninės stogo dangos yra labiau skirtos visų stogo trūkumų šalinimui, jei stogas yra dengtas prieš kelis metus ir šiek tiek praleidžia vandenį audringo oro metu ir kai gausiai lyja.  Tik ne taip kaip skardinė danga, lituoti jos nereikės, tik su kaitlente pakaitinus ji būna prilydoma prie pačio stogo. Tokius procesus, jei ant stogo nepila smalos, labai mėgsta garažiukų savininkai. Tokiu būdu jie ir sutaupo, ir išsprendžia problemą, kuri ilgą laiką kankino, bet nėra pirmos būtinybės spręsti ir ilgą laiką buvo galima tai kęsti.

Kitas atšilusių orų reiškinys statybos yra tas ir galima iš tikro spręsti, kad statybų procesai sparčiai atgyja yra, jog labai padidėjo trinkelių ieškotojų. Statybinių medžiagų pardavėjai, iš to, kad pagausėjo ieškotojų kas parduoda trinkeles ir skelbia savo statybinių medžiagų pardavimo pavasarį. Vieni klientai jas įvardija kaip plyteles, kiti jas vadina profesionaliai, įvardindami ir tam tikro gamintojo pavadinimą, todėl pardavėjams nėra sudėtinga suprasti, ko iš tikro ieško jų klientas ir už kokią kainą jie yra pasiruošę jas įsigyti. Naudinga pasidomėti kaip paruošti pagrindą trinkelėms.

Taip pat skaitykite:

Taigi, todėl norėdami įsigyti aukštos kokybės ir mažos kainos santykį, rinkitės tik pačius geriausius ir ilgametę patirtį turinčius pardavėjus – Boxe.lt

Straipsnis parašytas ir patalpintas: 2015-03-12

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos